Isnin, 22 November 2010

kursus kendalian makanan

Tenaga pengajar yang diiktiraf

Nama penganjur SLPM

salinan sijil SLPM yang perlu dilekatkan pada gerai

Sehingga kini dianggarkan terdapat seramai 2.5juta orang pengendali makanan di seluruh Malaysia yang mempunyai pengalaman dan latar belakang pendidikan. Oleh itu satu program latihan yang seragam untuk pengendali makanan telah di bentuk dan dilaksanankan dibawah pengawasan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menerusi Sekolah Latihan Pengendali Makanan (SLPM) yang diiktiraf.



Objektif kursus

• Mempelajari pelbagai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan di dalam
operasi pengendali makanan.
• Membentuk satu sikap profesional terhadap pekerjaan pengendali makanan.
• Mengambil berat tentang kebersihan alat-alat yang digunakan di dapur,
disekitar bilik dan bangunan di tempat perkhidmatan beroperasi.
• Menjaga dan memahami prinsip menjaga diri yang sempurna dan personality yang
baik.
• Mempraktik semua pengetahuan dan kemahiran yang dipelajari dalam menjalankan
tugas harian.

Kepada Para Pengunjung sila pastikan gerai yang anda pergi mesti mendapat pentauliahan SLPM
sijil mendapat pengiktirafan KKM, dan seluruh Malaysia.
Sijil tersebut juga boleh digunakan seumur hidup jika tiada sebarang kesalahan dilakukan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan